• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інструктор з фізкультури радить. Весела гімнастика для дітей від 3 до 5 років

Інструктор з фізкультури радить. Весела гімнастика для дітей від 3 до 5 років

2020-04-02

/Files/images/зарядка.png

Шановні батьки! Пам'ятайте!

Заняття фізкультурою не повинні перетворюватися на примусові. Якщо у дитини є інтерес до фізичних навантажень, доповніть цей процес цікавим сюжетом. Якщо ж вашого малюка важко розворушити, вам доведеться його чимось захопити. Розвивайте не тільки тіло, але і фантазію!

Пропонуємо до Вашої уваги веселий комплекс гімнастики для дітей від 3 до 5років.

Спортивний зоопарк

Запропонуйте малюкові «прогулятися по зоопарку». Там живе багато різних тварин, всі вони люблять робити зарядку і готуються до спортивної олімпіади.


Вправа «Звірі-стрибуни»

Запропонуйте дитині пострибати, як зайчик, білочка або кенгуру. Хто швидший за всіх? Ця вправа розвиває м'язи ніг, рівновагу і витривалість.


Вправа «Клишоногий ведмедик»

Він хоч і незграбний, зате сильний. Походіть «на чотирьох лапах», як ведмедик. Ця вправа розвиває м'язи спини і ніг.


Вправа «Слон»

Він ходить повільно, але впевнено. Нехай малюк спробує зобразити слона: стане на підлогу двома ногами і руками, потім одну руку підніме над головою. Рука і буде «хоботом». Якщо «слону» важко утримати рівновагу, підтримайте його.

Вправа «Мишка»

Вона маленька і беззахисна. Їй весь час доводиться ховатися від злих ворогів. Запропонуйте дитині наступну вправу. За вашою командою «кішка!» «Мишка» повинна присідати і ховатися, закриваючи голову руками. Крім тренування м'язів, ця гра добре розвиває слухову увагу. Вправу виконуйте 5-10 разів.


Вправа «Жираф»

Він височенний. Потрібно витягнутися на носочках і підняти руки вгору, щоб дотягнутися до смачного сніданку - листя на дереві. Ви можете вирізати листя з кольорового паперу і тримати їх над головою «жирафа». Нехай дотягнеться! Ця вправа розвиває рівновагу, зорову і рухову координацію.

Вправа «Тюлень»

Бідолаха виглядає таким неповоротким. Але варто йому лише опинитися у воді ... Попросіть малюка уявити себе тюленем: лягти на бік, витягнути ноги, злегка піднявши їх над підлогою, і поплескати стопами, тобто «ластами». Ця вправа добре зміцнює м'язи спини, ніг і черевного пресу.

Вправа «Змія»

У неї немає ніг, але вона прекрасно повзає. Попросіть малюка лягти на підлогу і проповзти невелику відстань без допомоги рук і ніг, звиваючись усім тілом. Ця вправа якнайкраще розвиває гнучкість.

Вправа «Чапля»

Покажіть, як поважно чапля ходить по болоту, переставляючи ноги. Але найголовніше, що вона вміє стояти на одній нозі. Ця вправа допомагає розвинути рівновагу.

Вправа «Кішка»

У кішки можна повчитися вигинати спину вгору і вниз, стоячи на колінах і руках. Ця вправа зміцнює м'язи хребта.

Вправа «Козеня»

Козеня не тільки буцається, але і скаче. Нехай малюк робить стрибки з підскоками то на одній, то на іншій нозі. Ці вправи розвивають м'язи ніг, спини і пресу.

В кінці комплексу, обов’язково зробіть вправу на дихання: повільний вдих- руки підняти вгору, повільний видих- опустити руки вниз. Повторити 3-4рази

Вправи з дзвіночками

Ох, непросто привчати малюка робити зарядку! Для багатьох дорослих, які обіцяють собі «з понеділка почати», це завдання виявляється непосильним. Запропонуйте дитині гімнастику з дзвіночками, щоб виробити у неї корисну звичку до виконання щоденних фізичних вправ. Ця гра в фізкультуру допоможе дитині концентрувати увагу на рухах. Вам знадобляться дві пари дзвіночків (їх можна замінити брязкальцями). Ви стаєте навпроти дитини і показуєте їй рухи. Вона повинна повторювати за вами.

1. Встаньте у вихідне положення: ноги на ширині плечей, руки з дзвіночками внизу. Підніміть руки через сторони вгору, подзвеніть, опустіть у вихідне положення.

2. Встаньте у вихідне положення: ноги на ширині плеч, руки з дзвіночками на плечах. Присядьте, випрямте руки вперед, подзвеніть. Поверніться у вихідну позицію.

3. Встаньте у вихідне положення: ноги на ширині плечей, руки з дзвіночками за спиною. Нахиліться вперед, подзвеніть дзвіночками за колінами, поверніться у вихідну позицію.

4. Встаньте у вихідне положення: ноги на ширині плечей, руки зігнуті в ліктях перед собою. Підстрибуйте на двох ногах, повертаючись навколо своєї осі, а дзвіночки будуть дзвеніти самі.

Почуття міри

Надмірні фізичні навантаження також шкідливі для організму дитини, як і повна їх відсутність. Досить 10-15 хвилин тренувань на день. Також вибирайте відповідний час для зарядки: коли дитина в гарному настрої, здорова, повна енергії. Займайтеся гімнастикою в першій половині дня, через годину після прийому їжі.

Консультацію для батьків підготувала інструктор з фізкультури Камуз В. І.

Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi