• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Батькам на замітку: кілька ідей, чим зайнятися з дитиною під час карантину

Батькам на замітку: кілька ідей, чим зайнятися з дитиною під час карантину

2020-04-06

/Files/images/artterapija-1.jpg Група "Колосок"

Поки в Україні запровадили карантин і діти залишилися вдома з батьками, важливо зрозуміти, чим можна зайняти дитя, щоб усім було комфортно.

Окрім перегляду мультфільмів та читання книг, можна пограти в розвивальні ігри або стати «веселим листоношею»:

Підготуйте з дитиною гарні малюнки для кожного адресата – бабусі, тітки чи друзів.

Після того чк малюнки готові, можна зробити фото кожного і відправити на будь-чкий месенджер для ваших рідних. Додатково можна записати ще й відеопривітання.

Організуйте гру «У пошуках скарбу»

Намалюйте на аркуші А4 карту, наприклад, дитячого майданчика з позначенням «Скарб». Поки дитина не бачить, заховайте в цьому місці маленький сюрприз.

Лист з картою порвіть на рівні частини (наприклад, на 4 або 6). Придумайте змагання, як дитині заслужити фрагмент карти, наприклад, загадуйте загадки.

Після того, як маленикий шукач скарбів збере всі частини карти, він зможе їх зкласти і знайти ваш сюрприз.

Опануйте незвичні способи малювання

Малюйте відбитками пальців. Для цього треба шматочки губки, фарби, вода, пензлик, ручки, олівці чи фломастери. Спочатку нанесіть фарбу на губку пензликом. Потім притисніть до неї пальчик. Усе – на папері можна залишати кольоровий відбиток.

Помалюйте мильними бульбашками. У мильний розчин (вода, мило, шампунь) додайте акварельної фарби або харчового барвника будь-якого кольору.

Візьми соломинку і дуньте через неї в мильну воду, створюючи якнайбільше бульбашок. Візьміть папір та легенько прикладіть його зверху до бульбашок.

Дайте просохнути. Щоб зробити папір ще яскравішим, прикладіть його до бульбашок на воді різних кольорів.

Малюйте «дмухавки». Зробіть на папері ляпку. Дмухніть на неї фарби через соломинку в різних напрямках. А пальчиком чи пензликом можна домалювати все інше.

Також разом з дитиною можна поскладати пазли або разом виростити рослинку, до прикладу з кісточки лимона чи апельсина. Дитина щодня доглядатиме за нею та їй не буде нудно сидіти удома.

Кiлькiсть переглядiв: 86

Коментарi