• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Консультація для батьків "Що таке нейропсихологічна гра і в чому полягає її ефективність"

Консультація для батьків "Що таке нейропсихологічна гра і в чому полягає її ефективність"

2020-04-10

Консультація для батьків "Що таке нейропсихологічна гра і в чому полягає її ефективність"

Як відомо, нервова система відповідає майже за всі процеси в організмі людини. Важливо пам'ятати, що розвиток нервової системи, а саме головного мозку, не закінчується при народженні дитини. Тому необхідно своєчасно і правильно розвивати можливості дитини, у чому нам і допоможе нейропсихологія.

Нейропсихологія - це напрямок психологічної науки, що досліджує саме мозкові механізми психічних функцій людини. Вона виникла в результаті злиття неврології, психофізіології, психології та ін. В основі нейропсихології лежить концепція трьох функціональних блоків мозку.

Нейропсихологічна гра спонукає до пошуку рішення, піднімає настрій, активізує роботу півкуль головного мозку, загострює увагу, розвиває спостережливість та просторову уяву. Саме тому таку гру можна використовувати в якості інструмента психомоторногорозвитку та нейропсихологічної корекції, а також просто для розваги в колі сім'ї чи друзів.

Пропоную декілька нейропсихологічних вправ для проведення з Вашими дітьми. Такі вправи можна використовувати як спосіб зняття напруги чи стресу або в якості забави.

Підготувала вчитель-логопед Семенюк М.О.

Кiлькiсть переглядiв: 97

Коментарi